...uw garantie voor de toekomst...!

Bemesten

 SLEEPSLANGBEMESTEN (2 COMBINATIES):
 
We werken met GPS -> Nauwkeurige bemesting, zonder overlapping (minimale afwijking van slechts ca. 2 cm). Daarnaast werken we met 6 duims transportslangen (extra grote capaciteit). De Agrometer sleepslangbemester (2013) heeft een werkbreedte van 12 meter en beschikt over afsluitbare secties (voorkomt dubbele bemesting, precelen die schuin toelopen kunnen nauwkeurig bemest worden). De trekkers rijden op banden van 1.10 m¹ breed - >minimale insporing. Tevens beschikt de pomp over doorstroommeting welke alleen de mest meet, dus geen mengsel met water. We werken met een start-stop systeem; met één druk op de knop worden de afsluiters dicht gezet, dit voorkomt dat de mest uit de pijpen loopt op de kopakkers. Door middel van een hydraulische zuigarm kunnen we snel van put wisselen. De Super Turbo vuller hangt direct boven de mestkelder, voor een geweldige capaciteit!
Pompwagen met luchtdrukunit en hydraulische arm De hydraulische arm met turbo vuller

  • sleepslangen 3.jpeg
  • sleepslangen 4.jpeg
  • Sleepslangen1.JPG

Mest uitrijden met de tank

De mest wordt uitgereden met de Veenhuis 10 m3 knikdissel giertank met een nieuwe (2017) Tjalma bemester van 7,8 meter breed. Deze nieuwe tank is lichter van gewicht, dus minder gewicht op uw land. Daarnaast is er een betere verdeling, doordat de pijpjes dichter op elkaar zitten. Deze tank met tandemas staat op brede en hoge banden. Door de uitgekiende techniek kan deze tandemastank in hondengang rijden, wat resulteert tot minimale insporing. Door de elektronische constante meetapparatuur kan de gewenste hoeveelheid mest per ha ingesteld worden, de uitgave van mest wordt automatisch op rijsnelheid aangepast. Hierdoor kan met uiterste pricisie worden gewerkt.

Door de dubbele pompen en extra turbovulling is de tank in zeer korte tijd gevuld. Graag doen wij u vrijblijvend offerte voor het uitrijden van de mest met behulp van de sleepslang als ook met onze 10 m3's tandemas giertank.

  • mest-uitrijden-tank2.JPG
  • mest-uitrijden-tank.JPG
  • Nieuwe tankbemester1.jpg

Rijenbemesten

 Het toedienen van drijfmest met een rijenbemester is dé toekomst voor de maisteelt in Nederland.

 Met ons GPS systeem bemesten we eerst uw maisland op rij, vervolgens zaaien wij uw mais precies zo dat de pit (en later de wortels) heel dicht bij de mest komt te liggen. Dit zorgt voor een optimale benutting van de mest, hierdoor optimale productie!

 De meststoffen worden beter benut en dat is met de aangescherpte gebruiksnormen een goede steun in de rug!

  • Sleepslangen.JPG
  • Rijenbemesten.JPG
  • Rijenbemesten 1.JPG